lauantai 25. joulukuuta 2010

Putki päällä


Vähän ennen joulua taloyhtiössä oli asunnon näyttö kaikille kiinnostuneille. No menin sinne minäkin. Ilma oli kauhea, tuuli ja tuiskusi, joten meidät asiakkaat ohjattiin tuulensuojaan kahvilaan.
En ollut aikoihin käynyt kahvilassa enkä asunnoissa, joten olin kovin utelias ja olin ottanut kamerankin mukaan. Asunnot olivat vielä keskeneräisiä: saunat oli paneloitu, kaappeja ja lavuaareja oli paikoillaan, laatoitukset osittain tehty, silti vielä näytti olevan paljon tehtävää.


Tämä näkymä on kahvilasta taloyhtiön rappuun. Lattia on laatoitettu! Siitä ei saanut kulkea muihin tiloihin näytön aikana, siksi tuo alumiinilista poikittain oviaukon edessä.


Näkymä kahvilan oviaukosta sisätiloihin. Ilmastointitekniikkaa tulee kattoon! Käsittääkseni mitään ei ole muutettu säännöissä, vaikka tupakointi on lopetettu ravintoloissa ja kahviloissa. Samat ilmastointimääräykset ovat voimassa edelleen! Toivottavasti laitteet ovat suht äänettömiä eikä sukat pyöri jaloissa!!!
Katto kiiltää hienosti maalauksen jäljiltä. Sinne tulee vielä kiskot sähkölle; valastukselle ja sensemmoiselle.


Putkea on päällä joka suuntaan! Raitista ilmaa pitäisi siis riittää.


Tästä kuvasta minä pidän erityisesti. Siinä on kasa laattoja valmiina laatoitettavaksi kahvilan lattiaan!! Aluksi minusta laatat tuntuivat vieraille, kun kurkistin niitä pakkauksesta. Mutta sitten otin yhden lähempään tarkasteluun ja tunnistin mallin. Muistin vain lattian tulevan enemmän beigen väriseksi... Tosiasiassa lattiasta tulee harmaa, jossa on vivahdus ruskeaa. Pinta on karhea, sillä en halua asiakkaiden liukastelevan laatoilla. Aina on välillä suomen ilmastossa lunta, räntää tai muuten vain kosteaa keliä, mikä tekee askeleen liukkaaksi... Ja ehkä ne ovat myös helpompia pitää puhtaana.


Ja kuvaisikohan nämä kottikärryt sitä, että paikka on valmistumassa ja roskia kärrätään pois!? Toivotaan niin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti